“Werk jij niet?” Vroeg een moeder mij op het schoolplein. Wat verbaasd keek ik haar aan. “Nou,” vervolgde ze, “Je bent er bijna altijd om zelf je kinderen weg te brengen en op te halen. Daarnaast ben je klassenouder, ben je aanwezig bij schoolactiviteiten en bij zwemles.”

Bewondering

Toen ik haar vertelde dat ik zelfstandig ondernemer ben en wat ik doe ging er een wereld voor haar open. Vol bewondering keek ze me aan en vertelde hoe knap ze het vond dat ik mijn leven zo had ingericht waarbij ik er kon zijn voor mijn gezin, mijn bedrijf en mijzelf. Dat ik écht doe wat ik leuk vind.

Het is niet altijd wat het lijkt – een gedachte die de laatste tijd vaker door mijn hoofd gaat.

Doe ik wat ik onwijs leuk vind? Absoluut!
Ben ik er voor mijn kinderen? No doubt!
Maar is het altijd makkelijk? Zeker niet!

Je kent het echte verhaal niet

Soms zit ik ook in de werk-privé spagaat. Gisteren nog. Ik was eigenlijk te moe om te werken door een intensieve dag met de kids, maar toch klapte ik mijn laptop open om een klant te helpen.

Heel eerlijk? Hoe mooi en leuk het ook is, het is soms ook best vermoeiend om een hele dag door te brengen met een peuter en een kleuter.

De twee aannames die de moeder op het schoolplein deed (1. Werk jij niet? 2. Jij hebt je leven goed ingericht!) deed mij weer beseffen dat we allemaal een eigen beeld vormen op basis van wat wij zien en willen zien. Zonder het verhaal erachter te kennen.

En zo is dat ook op social media. Je ziet mooie plaatjes, geweldige teksten, maar is dat ook allemaal zo mooi en geweldig?
Wat is daar allemaal aan vooraf gegaan? Wat is de échte context?

Vergelijk je niet met de ander

Daarom zie ik social media als een inspiratiebron waarin ik mezelf niet vergelijk met een ander. Waarom? Omdat je het daadwerkelijke verhaal erachter meestal niet kent. Achter ieder perfect plaatje zit een echt mens. Een mens dat ook wel eens met de handen in het haar zit. En iedere ondernemer heeft zijn ups en downs.

Vergelijken is killing. Je wordt er onzeker van en laat je misschien afleiden van je eigen pad. Je gaat dan dingen doen die helemaal niet bij jou passen.

Dit is een les die ik zelf aan den lijve hebt ondervonden en jou ook gun. Toen ik net startte als ondernemer was ik een kei in vergelijken. Het bracht me helemaal niks. Behalve frustratie en irritatie.

Vergelijk je niet met de ander.

Verzamel de juiste mensen om je heen

Blijf altijd in jezelf vertrouwen en geloven. Zorg dat je de juiste mensen om je heen verzamelt die je steunen en in je geloven. Die je weer even wakker schudden als het tegenzit. Dan kan je weer door met jouw mooie bedrijf en je mooie leven.

Zo belangrijk en fijn.

 

 

 

Meer lezen?

Wat kan ik voor je doen?

Wat kan ik voor je doen?

Wil je e-mailmarketing zelf onder de knie krijgen of word je al helemaal kriegel bij het idee? Ik kan je in beide gevallen helpen.

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This