In mijn vorig leven als verkoop & service adviseur bedrijven bij de Rabobank heb ik van dichtbij gezien hoe mooi het ondernemerschap is, maar ook hoeveel petten je op moet hebben. En waar je allemaal wel niet verstand van moet hebben. 

Je bent een CEO met een visie.
Een salesmanager met een missie.
Een marketingspecialist met passie.
En dan moet je ook nog een administratietalent zijn, want een gezond bedrijf is een must. 

Bijna iedere ondernemer waar ik mee in aanraking kwam had hetzelfde probleem: tijd en kennis tekort

Die periode was ik op zoek naar de antwoorden op twee vragen.

  1. Waar word ik écht blij van?
  2. Hoe kan ik die worstelende ondernemers verder helpen?

Dat werden twee vliegen in één klap toen ik de term Virtual Assistant tegenkwam. De puzzelstukjes die me eerder bijna tot waanzin brachten vielen op hun plek. 

Het verlangen naar een leven waarin ik mijn eigen keuzes kon maken. Met wie ik werkte, wanneer ik dat wilde en waar ik dat wilde. Die vrijheid had ik nodig als moeder van twee jonge kids. Het leven van een ondernemer lonkte naar me.

Het was de kans om samen te werken met ondernemers waar ik me verbonden mee voel door hun ambitie, creativiteit, lef en doorzettingsvermogen. Het was de kans om niet meer alleen binnen de kaders te blijven, maar ook buiten de lijntjes te kleuren. Het was de kans om mijn passie voor (online) marketing te volgen en echt neer te gaan zetten. Het was de kans om ondernemers te adviseren vanuit mijn expertise én ze tijd te besparen door zaken uit handen te nemen. 

Vond ik het spannend? Rete spannend.
Heb ik getwijfeld? Geen moment.
Hielp de aanstormende reorganisatie? Absoluut. 

Ik wilde niet afwachten tot een ander mijn toekomst zou bepalen. Het was het laatste duwtje waar ik zo dankbaar voor ben. En zo geschieden. Mijn reis begon. De reis niet mijn leven veranderde. Met wat builen en schaafwonden verder, maar die genezen. En ik had ze voor geen goud willen missen.

In mijn blog Je moet kiezen om gekozen te worden kan je lezen dat ik gekozen heb voor de specialisatie e-mailmarketing met Activecampaign. E-mailmarketing is mijn kapstok maar daar komt zoveel meer bij kijken. 

Nieuwsgierig naar wat ik precies uitspook voor mijn klanten en wat het ze oplevert? In mijn volgende blog vertel ik je er alles over. 

 

 

Meer lezen?

Wat kan ik voor je doen?

Wat kan ik voor je doen?

Wil je e-mailmarketing zelf onder de knie krijgen of word je al helemaal kriegel bij het idee? Ik kan je in beide gevallen helpen.

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This